Laura Garavaglia

Laura Garavaglia

Laura Garavaglia Milano’da 1956 yılında doğdu. Como’da yaşıyor.

“Il Giornale”, “Il Corriere di Como”, “L’Ordine” gibi çeşitli gazetelerin kültür sayfalarında yazı yayınladı. Liselerde İtalyan Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı.

Genç yaşından itibaren şiirle ilgilendi. “La Casa della Poesia di Como” www.lacasadellapoesiadicomo.it (Como Şiir Evi)’nin kurucusu ve başkanıdır. Her yıl Como’da gerçekleştirilen “Europa in versi” Uluslararası Şiir Festivalini hazırlıyor, “Parolario” Edebiyat Festivaline, “Miniartextil” çağdaş sanat sergisine ve İsviçredeki “Poestate” Festivaline katkıda bulunuyor. “Antonio Fogazzaro” ve “Premio Città di Como” Ödüllerinin jürisindedir.

İtalya ve İsviçre PEN Külübü, Licéo Poetico de Benidorm (İspanya) ve World Poetry Movement üyesidir. Şiirleri çeşitli uluslararası şiir dergisinde ve antolojide yayınlandı. Danimarka, Romanya, Makedonya, Japonyadaki şiir festivaline davet edildi.

Şiir kitapları: Frammenti di vita – Yaşam Kalıntıları (2009), 2. “Opera Prima Edita” at the “Circe Award, one Woman, many Cultures”, Ödülü, Monterotondo (Roma);

Farfalle e pietre – Kelebekler ve Taşlar – (2010), “Alda Merini” jüri ödülü.

La simmetria del gheriglio – Ceviz İçi Simetrisi (2012) – 2014 yılında İngilizce, Romence ve İspanyolca çeviriyle beraber yeniden basılmış, “Mario Luzi” Uluslararası Şiir Ödülü finalistti.

Correnti Ascensionali – Yukarı Akışlar (2013) – 2014 yılında İngilizce, Romence ve İspanyolca çeviriyle beraber yeniden basılmış.

Numeri e stelle – Sayılar ve Yıldızlar (2015) – İtalyanca, İngilizce, Romence ve İspanyolca dilinde yayınladı.